Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 95 днів. За цей час ми опублікували 24730 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Працівники КСМЕП Миколаєва почали наносити дорожню розмітку для нового велосипедного маршруту «Намив – Ліски – Центр». Далі вони планують встановити тут дорожні знаки.

Веломаршрут завдовжки 5,3 км включатиме велосмуги, велокоридори та спільні смуги для велосипедистів і громадського транспорту.

фото: Bike City consulting

Проєкт створюється завдяки конкурсу «Велогромади», який відбувся навесні 2024 року. Саме тоді міська рада Миколаєва запропонувала маршрут, що з’єднає житловий масив Намив із проспектом Центральним, а команда «Bike City consulting» розробила проєкт організації дорожнього руху для нього.

Конкурс «Велогромади» є повністю волонтерським проєктом, який реалізується командою «Bike City consulting» у співпраці з організацією U-Cycle. Його мета допомагати громадам розв’язувати транспортні питання, оновлювати публічні простори та створювати безпечні велосипедні маршрути. Проєкт адаптує світові практики до українських умов, сприяючи сталому розвитку та підвищенню безпеки на дорогах.

Варто зазначити, що забезпечення розвитку велоінфраструктури є одним із завдань Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року. Тому спільнота U-Cycle також створила мапу велопарковок у Києві, що включає 568 парковок на 3524 велосипеди, серед яких 179 локацій з П-подібними стійками.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button