Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 113 днів. За цей час ми опублікували 24914 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Observation Car, вагон-салон. Фото: belmond.com

Компанія Belmond, яка оперує шістьма найрозкішнішими поїздами у світі, такими як Simplon-Orient-Express, запускає сьомий експрес — Britannic Explorer, «Британський мандрівник», повідомляє The Telegraph.

Круїзний потяг запустять у липні 2025 року. Це фактично п’ятизірковий готель на колесах, який рушатиме з вокзалу Лондон-Вікторія за трьома різними маршрутами: до Корнуолла, до Озерного краю та через Вельс.

Триденна подорож в «Експлорері» коштує 11 тисяч фунтів на людину. У вартість входять усі екскурсії, харчування та алкогольні напої на борту. Тварин на борт не пускають.

У поїзді діє дрескод. Удень рекомендують вдягати повсякденний, комфортний одяг, однак для вечерь у ресторані бажано дотримуватися блек-тай або принаймні стилю смарт-кежуал.

Салоном для зустрічей і спілкування слугує оглядовий вагон (Observation Car) з баром, кріслами і банкетками. Інтер’єр відсилає до вікторіанської епохи.

Вагон-ресторан

Два вагони-ресторани мають назви рослин, які використовуються у британській кухні: Malva і Samphire (калачики та морський кріп). Інтер’єр прикрашено панелями з ротангу й антикварними дзеркальними стелями.

Купе вночі

Поїзд налічує 15 кімнат-купе з дизайнерськими шпалерами (художника Люка Едварда Холла). Коли пасажири вечеряють, персонал сам розкладає дивани у ліжка.

Купе вдень

Додатково є ще три двокімнатні гранд-купе зі окремою спальнею та вітальнею. Ці номери також названі за місцевими рослинами: ялівець, валер’яна та бузина, що також відображено в кольоровій гамі інтер’єрів. Дубові панелі залишили непофарбованими.

Один із трьох гранд-купе


Кухнею керує шеф Саймон Роган, який заробив три мішленівські зірки за страви з органічними продуктами. Продукти для поїзду постачатимуть із його власної ферми. У меню він зробив наголос на місцеві англійські та валлійські страви.

Спа

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button