Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 311 днів. За цей час ми опублікували 26402 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Andrijana Bozic / Unsplash

Міністерство охорони здоров’я розробило нові рекомендації щодо вживання солі. Відтепер українські лікарі радитимуть пацієнтам, особливо з підвищеним тиском, переходити на сіль із додаванням калію.

Калій «розбавляє» сіль, зменшуючи концентрацію натрію. Це знижує ризики серцево-судинних захворювань. В Україні така сіль вже виробляється.

У Фінляндії перехід на сіль із пониженим вмістом натрію дозволив зменшити на 30% споживання солі натрію, знизити смертність від серцево-судинних захворювань у 7 разів та збільшити тривалість життя на 13 років, стверджують у МОЗ.


У Міністерстві зауважують:

  • є переконливі докази зв’язку між високим рівнем споживання натрію і підвищенням артеріального тиску;
  • вміст калію в раціоні має прямий зв’язок з артеріальним тиском і артеріальною гіпертензією, споживання достатньої кількості калію є бажаним для зниження рівня тиску;
  • замінники солі або сіль зі зниженим вмістом натрію доступні в Україні, отже можуть бути рекомендовані пацієнтам з артеріальною гіпертензією як альтернатива звичайній харчовій солі (за відсутності у пацієнта гіперкаліємії).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button