Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 168 днів. За цей час ми опублікували 25333 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Andrijana Bozic / Unsplash

Міністерство охорони здоров’я розробило нові рекомендації щодо вживання солі. Відтепер українські лікарі радитимуть пацієнтам, особливо з підвищеним тиском, переходити на сіль із додаванням калію.

Калій «розбавляє» сіль, зменшуючи концентрацію натрію. Це знижує ризики серцево-судинних захворювань. В Україні така сіль вже виробляється.

У Фінляндії перехід на сіль із пониженим вмістом натрію дозволив зменшити на 30% споживання солі натрію, знизити смертність від серцево-судинних захворювань у 7 разів та збільшити тривалість життя на 13 років, стверджують у МОЗ.


У Міністерстві зауважують:

  • є переконливі докази зв’язку між високим рівнем споживання натрію і підвищенням артеріального тиску;
  • вміст калію в раціоні має прямий зв’язок з артеріальним тиском і артеріальною гіпертензією, споживання достатньої кількості калію є бажаним для зниження рівня тиску;
  • замінники солі або сіль зі зниженим вмістом натрію доступні в Україні, отже можуть бути рекомендовані пацієнтам з артеріальною гіпертензією як альтернатива звичайній харчовій солі (за відсутності у пацієнта гіперкаліємії).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button