Ryanair просить аеропорти обмежити алкоголь у барах до двох напоїв
Найчастіше інциденти трапляються з пасажирами, що літають на Ібіцу та грецькі острови.
Найчастіше інциденти трапляються з пасажирами, що літають на Ібіцу та грецькі острови.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 174 днів. За цей час ми опублікували 25375 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Ірландська авіакомпанія Ryanair звернулася до влади Євросоюзу з проханням не наливати пасажирам більш двох алкогольних напоїв у барах аеропортів, повідомляє The Guardian.
Лоукостер залишає за собою право відмовити у посадці пасажирам у стані алкогольного сп’яніння. Однак буває, що п’яну людину не відразу помітно або ж випитий в аеропорту алкоголь починає діяти вже на борту. Часто пасажири напиваються, коли рейс затримується. Найчастіше інциденти трапляються з пасажирами, що літають на Ібіцу та грецькі острови.
Зараз Ryanair судиться з пасажиром (чи пасажиркою), через «неприпустиму поведінку» якого довелося посадити літак, що прямував із Дубліна на Канарські острови, у португальському Порту. Авіакомпанія вимагає відшкодувати понад 15 тисяч євро за готельні номери, в яких довелося розмістити на ніч 160 пасажирів і екіпаж, інші витрати, як-то аеропортовий збір, пальне й, зокрема, вартість заміни команди екіпажу — бо в попереднього вичерпався ліміт робочих годин.
За даними IATA, після пандемії випадки з буйними пасажирами почастішали — бо кількість рейсів скоротилася, а попит збільшився. Так, у 2023 році один інцидент припадав на кожні 480 рейсів, у 2022-му — один на 568, а в 2021 році — один на 835.
Ryanair пропонує запровадити правило, аби бари в аеропортах просили у пасажирів пред’являти посадкові талони і на їх основі обмежувати кількість випитого двома напоями — за тим же принципом, що й продаж спиртного у д’юті-фрі.
Сам лоукостер продає алкогольні напої на борту. Дохід від додаткових послуг майже дорівнює доходу від продажу власне квитків. Водночас бортпровідники можуть відмовити пасажирам в алкогольних напоях, якщо помітять, що тим уже досить.
Ryanair запевняє, що ті, хто п’ють на борту, не становлять такої проблеми, як ті, хто набрався в аеропорту, потім сідає в літак, вважаючи, що все під контролем, і далі під час польоту стає некерованим.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті