Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 323 днів. За цей час ми опублікували 26483 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Якщо ви неправильно підберете рефрижератори для магазину, ви ризикуєте витратити купу грошей на електроенергію або зіпсувати продукти. Нове холодильне обладнання для магазинів має бути гарною інвестицією. Розглянемо кілька поширених помилок, які можуть завадити цьому.
Неправильний розрахунок потужності та об’єму
Не варто купувати холодильник «на око». Перевантаження обладнання зменшує термін експлуатації. Робота напівпорожнім призведе до витрат зайвої електроенергії.
Що треба, аби уникнути проблеми:
- розрахуйте потрібний об’єм обладнання, залежно від середнього товарообігу;
- додайте трохи запасу для можливості розширення бізнесу;
- проконсультуйтеся з постачальником щодо оптимальної потужності.
Зокрема якщо ви купуєте обладнання в компанії Hold, можете порадитися з їхніми фахівцями.
Ігнорування енергоефективності
Коли ви вибираєте холодильне обладнання, орієнтуйтеся на початкову вартість і витрати на електрику в майбутньому. Дешеві рефрижератори можуть споживати в кілька разів більше енергії, ніж трохи коштовніші моделі.
Перевіряйте клас енергоефективності: він має бути від A+ і вище. Звертайте увагу на додаткові технології, що потребують меншої енергозатратності. Наприклад, інверторні компресори або LED-освітлення. Перед остаточним вибором порахуйте середній показник річних витрат на електрику кожної моделі.
Спочатку — покупка, потім — план
Іноді підприємці спочатку закупають обладнання, а потім намагаються відшукати місце для його монтажу. У результаті холодильники можуть встановити в незручних локаціях. Тоді покупцям важче дістатися продуктів, а затрати на електрику ростуть.
Як уникнути помилки:
- продумайте план розташування холодильників і стелажів у магазині;
- уникайте монтажу поруч з джерелами тепла (сонячне світло, обігрівачі, печі);
- враховуйте потік покупців і доступ до продуктів.
Отже, вибір холодильника впливає не лише на початкові вкладення, а й на довгострокові витрати. Враховуйте реальні потреби, комфорт покупців і енергоефективність обладнання.
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті