Як зросли доходи шести популярних ресторанів Києва під час пандемії та війни: інфографіка
Ресторанний бізнес в Україні за останні п'ять років пережив одразу кілька криз.
Ресторанний бізнес в Україні за останні п'ять років пережив одразу кілька криз.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 26269 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Ресторанний бізнес в Україні за останні п’ять років пережив одразу кілька криз: після пандемії з локдауном по сектору вдарила повномасштабна війна з відключеннями світла та дефіцитом робочої сили. Слово і діло обрало шість впізнаваних столичних закладів Києва та проаналізувало, як це вплинуло на доходи.
Ресторан «100 років тому вперед» відкрили у 2019 році Євген Клопотенко та Інна Поперешнюк. У 2020 році заклад отримав 0,5 мільйона гривень виторгу й вийшов у нуль. Наступні два роки виторг зріс, але чистий фінансовий результат був від’ємним.
У 2023 році виторг ресторану зріс вдвічі — майже до 15 мільйонів гривень, а прибуток склав 1,8 мільйона. Торік прибуток становив мільйон.
Ресторан Under Wonder працює з 2009 року. Останні п’ять років його прибутки лишаються стабільними на рівні 0,02-0,05 мільйона гривень.
Мережа ресторанів кримськотатарської кухні Musafir працює у столиці з 2015 року, й останні п’ять років нарощує виторг. Якщо у 2020-2021 роках ресторан виходив у нуль, то станом на 2024-й прибуток сягнув 2,6 мільйона гривень.
Milk Bar відкрився у 2014 році. Від 2021 року виторг став різко падати. Найгіршим виявився 2022 рік, коли заклад мав збиток у розмірі 0,6 мільйона гривень. Однак згодом ситуація покращилася, у 2023 і 2024 роках прибуток становив 0,2 мільйона і 0,5 мільйона відповідно.
Ресторан-кондитерська Honey працює в Києві з 2014 року. Її прибуток стабільно зростав з кожним роком попри пандемію та війну: з 0,2 мільйона гривень у 2020 році до 2,4 мільйона у 2024-му.
Ресторан «Маяк» відкрився у 2018 році. Виторг разюче скоротився у 2021 році: з 26,4 мільйона до 4,9 мільйона. Але при цьому 2020-й рік виявився збитковим, а наступні роки заклад отримує прибуток.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті