У Музеї Києва розкажуть про «гастрономію страху»: як змінилося харчування українців від 2022 року
Це — одна з останніх подій виставки про гастрокультуру «На фестини до Києва».
Це — одна з останніх подій виставки про гастрокультуру «На фестини до Києва».
У Музеї Києва цієї неділі, 20 липня, відбудеться лекція «Гастрономія страху: як війна проковтнула наші харчові звички».
Дослідниця з Університету Шевченка Алла Петренко-Лисак запропонує свій погляд на те, як українське суспільство відреагувало на початок повномасштабної війни в контексті їжі, звичок харчування і сприйняття голоду. Зокрема, йтиметься про гастрономічні практики, які з’явились в суспільстві після 2022 року.
Це — одна з останніх подій виставки «На фестини до Києва. Смачна історія крізь віки», яка закривається 20 липня. Для проєкту, присвяченому гастрокультурі, команда відтворила та зняла на відео п’ять рецептів страв, що ілюструють різні історичні епохи: давньоруський кисіль, козацький борщ, котлета по-київськи, київський торт і перепічка. Відео можна подивитися як на виставці, так і в соцмережах Музею Києва.
Під час виставки проводили й інші лекції, наприклад, про те, що їли та пили у княжому Києві, та про історію морозива.
Лекція «Гастрономія страху» відбудеться 20 липня о 14:00. Вхід за ціною квитка на виставку — 160 гривень (80 гривень пільговий). Музей історії міста Києва розташовано на вулиці Богдана Хмельницького, 7. Виставку розміщено на третьому поверсі.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті