Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: mora carini / Unsplash

У Музеї Києва цієї неділі, 20 липня, відбудеться лекція «Гастрономія страху: як війна проковтнула наші харчові звички».

Дослідниця з Університету Шевченка Алла Петренко-Лисак запропонує свій погляд на те, як українське суспільство відреагувало на початок повномасштабної війни в контексті їжі, звичок харчування і сприйняття голоду. Зокрема, йтиметься про гастрономічні практики, які з’явились в суспільстві після 2022 року.

Виставка «На фестини до Києва». facebook.com/kyivhistorymuseum
Виставка «На фестини до Києва». facebook.com/kyivhistorymuseum

Це — одна з останніх подій виставки «На фестини до Києва. Смачна історія крізь віки», яка закривається 20 липня. Для проєкту, присвяченому гастрокультурі, команда відтворила та зняла на відео п’ять рецептів страв, що ілюструють різні історичні епохи: давньоруський кисіль, козацький борщ, котлета по-київськи, київський торт і перепічка. Відео можна подивитися як на виставці, так і в соцмережах Музею Києва. 


Під час виставки проводили й інші лекції, наприклад, про те, що їли та пили у княжому Києві, та про історію морозива.

Виставка «На фестини до Києва». Фото: facebook.com/stefaniia.demchuk/
Виставка «На фестини до Києва». Фото: facebook.com/stefaniia.demchuk/

Лекція «Гастрономія страху» відбудеться 20 липня о 14:00. Вхід за ціною квитка на виставку — 160 гривень (80 гривень пільговий). Музей історії міста Києва розташовано на вулиці Богдана Хмельницького, 7. Виставку розміщено на третьому поверсі.

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button