На ВДНГ створили новий простір — із сухоцвітами на стелі та клінкерною мозаїкою (фото)
В оранжереї 90% рослин можна їсти просто з грядки: кілька десятків сортів м'яти, чебрецю, базиліку.
В оранжереї 90% рослин можна їсти просто з грядки: кілька десятків сортів м'яти, чебрецю, базиліку.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 3 днів. За цей час ми опублікували 26751 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
На Виставковому центрі серед яблуневих садів з’явився новий павільйон «Стрічка» з кав’ярнею та рестораном. Кав’ярню відкрили минулого тижня, а ресторан із мангалами планують запустити у серпні.
Архітектори AIIX studio поєднали три ключові матеріали: кортен як основа, суцільне скління та клінкерна черепиця (гонт). Студія також облаштувала прилеглу ділянку.
Інтер’єр кав’ярні поділено на дві функціональні зони: головну вітальну залу та оранжерею. Від традиційних окремих столиків відмовилися на користь великих спільних поверхонь із натурального каменю від llab.design.
Стіну прикрашає мозаїка «Райський сад», створена митцем Євгеном Литвиненком. Команда Matt&Glossy, що знаходиться і працює у Нікополі, майже три місяці формувала, випікала та ангобувала панно вручну.
«Ми відмовилися від традиційної мозаїки на користь індивідуального клінкерного панно. Рельєфні елементи з візерунками поєднуються з фрагментами справжньої дрібної мозаїки», — пояснює Олександр Босенко, засновник AIIX studio.
Незабаром у павільйоні ресторану з’явиться друге панно триптиху.
При вході гостей зустрічає барна стійка, оздоблена авторською керамічною плиткою, також від студії Matt&Glossy. Стелю прикрашає композиція з сухоцвітів із конструкцією з нержавіючої сталі. В цьому ж залі розмістився магазин сухоцвітів «Зільвія».
Друга зона кав’ярні — оранжерея, де 90% рослин можна їсти просто з грядки: кілька десятків сортів м’яти, чебрецю, базиліку. Гості можуть зірвати гілочку та додати її в чай чи страву.
На полицях також росте набір інгредієнтів для українського борщу: капуста, буряк, морква, цибуля, кріп, петрушка, хрін. На майстеркласах дітей навчатимуть упізнавати рослини на дотик і запах, збирати «букет борщу», дізнаватися про сезонність і культуру землеробства.
Це другий проєкт AIIX studio для SATORI GROUP підприємців Ігоря Постоєнка та Вісама Ахмеда. Перша Стрічка на Берестейському проспекті 53 відкрилась минулого літа.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті