Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 48 днів. За цей час ми опублікували 27071 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Яремче відреставрували ресторан «Гуцульщина», а оновлене меню для нього створив Євген Клопотенко.

Будівлі майже 70 років, вона виконанна у традиційному гуцульському стилі без єдиного цвяха.

«Гуцульщину» збудували у 1956 році за проєктом архітектора Івана Бондарука. Він також створив туристичну базу поруч і кілька будівель у Коломиї.

Це була одна з його перших робіт, що започаткувала стиль, який нині називають «традиційним гуцульським» в архітектурі великих споруд. Зводив ресторан Василь Стефуранчин з Бабина, і будівлю звели без жодного цвяха.

Свого часу «Гуцульщина» стала популярною локацією для кінематографу, так тут знімали сцени для фільмів «Олекса Довбуш» та «Червона рута».

джерело: versii.if.ua

Пізніше ресторан закрився, а будівля почала занепадати. А у 2025 році ресторан викупили місцеві бізнесмени Андрій Бакай та Ігор Штогрин. Відреставрували ресторан влітку, і заклад вже відкрився з оновленим меню, яке частково розробив Євген Клопотенко.

За словами Євгена Клопотенка, після кулінарної експедиції Карпатами він переосмислив 12 традиційних гуцульських страв, додавши їх до меню «Гуцульщини».

Так він створив концептуальне меню з авторськими версіями знайомих карпатських продуктів, наприклад «лютий сир» – це бойківська закуска з кисломолочного сиру, часнику, паприки та гострого перцю, або ж картопляний книш, який колись був обрядовою стравою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button