Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 67 днів. За цей час ми опублікували 27210 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
джерело: unsplash

«Економічна правда» опублікувала матеріал про кризу в ресторанній сфері Києва.

Столичні ресторатори прогнозують масові закриття закладів через відтік персоналу та економічну нестабільність.

Співзасновник закладів «Завертайло» і Honey Станіслав Завертайло пожалівся, що від них уже звільнилося п’ятеро людей після того, як уряд дозволив чоловікам 18–22 років виїжджати за кордон.

На його думку, відтік молодих працівників кафе і ресторанів тільки починається і прогнозується, що може виїхати 20–30% персоналу цієї вікової категорії.

Брак працівників відчуває весь бізнес, і ресторани не виняток. Співвласниця True Burger Bar і Hendrick’s Bar Анна Каткова на конференції «Реве та стогне ресторатор» розповіла, як шукає кухарів. За її словами зараз дуже важко знайти кухарів, і коли вона пише особисто кандидатам, то зазвичай якщо резюме викладено вже кілька годин тому, то людину вже хтось інший запросив на роботу.

Впливає і економічна ситуація, так людей у закладах стало значно менше, а дохід виріс тільки, щоб перебити інфляцію. Разом з тим платоспроможність населення падає, ціни зростають, люди менше відвідують заклади.

Керівний партнер Kyiv Food Market та співвласник кількох ресторанів Алекс Купер прогнозує, що вже у листопаді в Києві закриються сотні ресторанів. Він каже, що зникнуть ті формати, які й так давно трималися на межі прибутковості.

Згадував Алекс Купер і ситуацію з оподаткуванням ресторанного бізнесу в країні, так майже весь ринок працює через ФОПів. А голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев раніше повідомляв, що через схеми з ФОПами держава щороку недоотримує близько семи мільярдів гривень.

Але, за словами Купера, різкі спроби зарегулювати ринок лише знищать його. Якщо всіх перевести на загальну податкову модель, ціни у ресторанах зростуть на 45%, а персонал скоротять.

Купер підкреслює, якщо таку податкову реформу запровадять, він перший припинить інвестувати в Україну, бо прибуток зникне, а ризики залишаться.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button