Інтер’єр ресторану в Іспанії від YOD переміг у міжнародному конкурсі (фото)
Прєкт отримав нагороду у категорії Ceiling — завдяки стельовій інсталяції, що нагадує концентричні кола на воді.
Прєкт отримав нагороду у категорії Ceiling — завдяки стельовій інсталяції, що нагадує концентричні кола на воді.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 96 днів. За цей час ми опублікували 27418 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?

Ресторан Samna, спроєктований українською студією YOD Group, став переможцем престижного міжнародного конкурсу Restaurant & Bar Design Awards 2025 у категорії Ceiling.

Заклад розташовано в місті Марбелья на середземноморському узбережжі Іспанії. Ресторан презентує сучасну інтерпретацію близькосхідної кухні від ізраїльського шефа Меіра Адоні.

Інтер’єр Samna надихався морем. Головний акцент простору — стельова інсталяція, що нагадує концентричні кола на воді. Її радіальні елементи мають складний воронкоподібний рельєф, підсвічений біодинамічним світлом від студії Expolight. Інсталяція приховує інженерні комунікації та звукоізоляцію.


Через відносно невисоку висоту приміщення дизайнери застосували вертикальні колони, оздоблені скляними слябами глибокого синього кольору. Вони створюють ефект простору, занурюють у прохолодну атмосферу моря та підкреслюють тему хвиль.

Більшість елементів інтер’єру виготовлено в Україні. Так, скляні колони є роботою львівського майстра Мар’яна Таланчука, а кераміку для столів створив Сергій Горбань із Дніпра.

«Для нас було важливим створити в Іспанії проєкт з українським корінням. Не повторювати київський ресторан Samna, а віднайти нову оригінальну естетику відповідно до нашої концепції теруарного дизайну», — зазначає керівний партнер YOD Group Володимир Непийвода.

Restaurant & Bar Design Awards — найвпливовіший міжнародний конкурс, присвячений дизайну закладів харчування. Цьогоріч організатори отримали понад 800 проєктів із 87 країн світу.

© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті