Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 109 днів. За цей час ми опублікували 27508 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Unsplash

Cпоживання солі українцями приблизно у 2,5 рази більше за рекомендоване — 12,6 грама на добу при нормі до п’яти грамів, що дорівнює приблизно одній чайній ложці, застерігає Всесвітня організація охорони здоров’я.

Україна — у трійці лідерів із надмірного споживання солі серед європейських країн.

Зокрема, війна погіршила харчові звички: через стрес, блекаути, зростання цін люди частіше вживають нездорову їжу та додають більше солі, зазначають у КМДА.

Надлишок натрію підвищує артеріальний тиск, збільшує ризики серцево-судинних захворювань, гастриту, раку шлунка та інших проблем.

Зменшувати споживання солі можна, обмеживши шкідливу їжу: 75% солі, яку ми споживаємо, припадає на магазинні продукти та фастфуд, і лише 25% — з сільнички на столі. Найбільше солі отримуємо з таких продуктів: ковбаси, сосиски, бекон, консерви, домашнє соління; шаурма, хотдог, фалафель, бургер, піца; чипси, сухарики, горішки; соєвий соус, кетчуп; готові приправи з сіллю.

Нагадаємо, нещодавнє дослідження виявило, що понад 90% українців мають проблеми зі сном через постійні повітряні тривоги та обстріли.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button