Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23505 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьогодні вдень, 16 квітня, у Києві та прилеглих населених пунктах піднявся сильний вітер, що приніс пилову хмару. Синоптики вважають причиною цього явища недостатню кількість опадів. Через це у місті спостерігалась низька видімість.

Вітер швидкістю 17-22 м/с переносить пил з полів, його часточки й призвели до погіршення видимості. Вітер, окрім пилу, розносить вулицями легкі предмети.

Попри бурю, у Києві не фіксували підвищення рівня забруднення повітря. Про це в коментарі виданню Уніан сказала начальник відділу інформації про стан навколишнього середовища Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського Іраїда Колесник.

Через сильний вітер у Києві впала частина тимчасових конструкцій риштувань Подільського мостового переходу, постраждалих немає. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник мера Києва Микола Поворозник. Він додає, що впалі конструкції використовують для проведення робіт із антикорозійного захисту металоконструкцій арки мосту. Вже розпочали ремонтні роботи. Журналістка Єва Ніколашвілі в Twitter уточнила, що конструкції впали в воду, повідомляє LB.ua.

Світлина зі сторінки Миколи Поворозника у Facebook

Конструкції мосту непошкоджені, постраждалих немає.

Синоптики Укргідрометцентру пояснили hromadske, що це не піщана буря, а потужні пориви вітру, близько 20 метрів за секунду. Такий вітер не тільки у Києві, а й в цілому по країні.

«Дуже тривалий період тримається суха погода, бездощова. Тим паче зараз десь щось горить, десь щось чиститься», — зазначають синоптики.

В Укргідрометцентрі також заявили, що пилова буря у Києві ніяк не пов’язана з пожежами у Чорнобилі.

«Ніяких зв’язків з пожежею у Чорнобилі нинішне погіршення видимості в місті Києві не має. Це викликано виключно посиленням швидкості вітру, яка зараз сягає 15−20 метрів на секунду», — повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда виданню Укрінформ.

У місті Києво-Святошинського району Буча, через пилову бурю, пропало світло та сталося кілька аварій, повідомляють на офіційній сторінці Бучанської міської ради. Наразі кількість повалених дерев та аварій невідома.

Пилова буря у місті Буча. Фото зі сторінки Бучанської міської ради у Facebook

Фото з відкритих джерел

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button