Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Незважаючи на публічну «передвиборну» обіцянку Кличка про заборону ведення будь-яких будівельних робіт до узгодження їх з громадськістю, 17 листопада було поновлено будівельні роботи на цій території. Про це пише «Комітет народного контролю».

Протести у вівторок

У вівторок, 17 листопада, спочатку на будмайданчик прийшли будівельники, а за ними й техніка. «Те, що відновлено будівельні роботи нам підтвердили охоронці, тому десь о другій годині дня ми викликали поліцію, яку чекали близько 40 хвилин», – розповів місцевий житель Олексій Кравчук.

e555

Вдень розпочались протести проти забудови. З боку забудовника приїхав «небайдужий молодик» на «Mercedes-Benz G-класу», якого активісти знають, як організатора «тітушок» на інших будівництв. За словами очевидців, він деякий час сидів в авто, а перед тим як вийти з машини, зняв з запобіжника пістолет і поклав його до маленької чоловічої сумочки. На зауваження місцевих жителів відговорювався «маю право то й ношу…». Після цього активісти намагалися зупинити бетономішалку, як заїжджала на будівельний майданчик.

Проте найбільше обурила громадськість бездіяльність поліції, яка ніяким чином не відреагувала на згадане вище. Патруль поліції під номером «401» лише викликав слідчо-оперативну групу, яку чекали близько двох годин.

Реакція Кличка

Мер Києва Віталій Кличко запевняє, що скандальне будівництво на Микільській Слобідці без згоди громади не продовжуватиметься.

26676

“Будівництво на Микільській Слободці має бути зупинене. І без громадських слухань, без згоди громади будівництва на Микільській Слободці не буде”, – заявив Кличко. Він додав, що неодноразово говорив з забудовником, що необхідно враховувати думку громади. “А місцеві мешканці вимагають від компанії-забудовника представити повний план розвитку території, будівництва соціальних об’єктів, інфраструктури для відпочинку жителів мікрорайону. І це треба зробити. І повинні бути проведені громадські слухання. Будувати, незважаючи на думку громади, не вийде!”, – підкреслив Кличко.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button