Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23505 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: Україна Без Сміття

З 17 по 28 лютого на сортувальній станції NoWaste Recycling Station (Саперно-Слобідська, 25/4), можна буде безкоштовно здати на утилізацію використані маски, рукавички та прострочені ліки, повідомляє Україна Без Сміття.

Всі фармацевтивні та медичні відходи слід приносити у щільно зав’язаному «пакеті-маєчці», без предметів, які заборонено приносити на станцію сортування.

Таблетки, в яких збіг термін придатності, можна здавати просто в блістерах або у пластикових баночках, якщо вони не мають маркування. Якщо ж це скляні або пластикові баночки з маркуванням 2HDPE і PP5, то пігулки краще пересипати в прозорий «пакет-маєчку», а паковання здати на переробку.

Поки що за один візит можна здати фарм- і медвідходів не більше, ніж об’єм прозорого поліетиленового «кульочка-маєчки».

В Україні Без Сміття зазначають, що щороку в країні утворюється 380–400 тисяч тонн медичних відходів, і майже всі вони опиняються на звалищах. Через пандемію COVID-19 кількість використаних масок і рукавичок зросла в рази.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button