Вчені створили їстівну плівку для упаковки харчових продуктів
Плівка для продуктів розкладається на 90% всього за добу.
Плівка для продуктів розкладається на 90% всього за добу.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Міжнародна група вчених створила харчову плівку для упаковки фруктів, овочів, м’яса, риби і морепродуктів. Вона зберігає свіжість продуктів, безпечна для людини і природи, а також розкладається майже повністю всього за добу, йдеться в журналі Journal of Food Engineering.
В основі матеріалу полімер з морських водоростей, альгінат натрію, який давно використовується в харчовій промисловості і медицині. Іншим компонентом стала ферулова кислота, яка робить плівку більш жорсткою, а за рахунок своїх антиоксидантних властивостей довше зберігає продукти свіжими.
Розробники планують посилити властивості плівки і додати до її компонентів натуральні противірусні засоби – часник, куркуму або імбир. Новий екоматеріал безпечний для людини і навколишнього середовища і розкладається на 90% всього за добу.
За словами авторів, спеціального обладнання для виробництва плівки не потрібно. У промислових масштабах її можуть створювати виробники харчових продуктів і плівок.
Нагадаємо, раніше вчені з університету Тулузи модифікували фермент, здатний за рекордно короткий час розкладати пластик на 90%.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті