Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23503 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Державну архітектурно-будівельну інспекцію остаточно ліквідують сьогодні, 15 вересня. Всі 14 днів ДАБІ працювала без вихідних та встигнула видати сотні дозволів на будівництво. Про це повідомив експерт з містобудування Георгій Могильний.

За два тижні до своєї ліквідації інспекція видала понад 400 дозволів. За його словами, це істотно перевищує звичайні показники. Наприклад, за попередні вісім місяців відомство оформило 1621 дозвіл. Могильний зазначив, що протягом декількох годин після публікації, ДАБІ видала ще понад 20 дозволів на будівництво. Дозволи видавались до пізньої ночі.

Незадовго до ліквідації відомство дозволило звести 34-поверховий будинок на бульварі Лесі Українки в Києві. Експерт звертає увагу на те, що ДАБІ легалізувала зведення будівель у столиці України з порушенням висотних обмежень, перевищенням щільності забудови в рази, а також житлового комплексу під виглядом готелів.

Замість ДАБІ працюватиме новий орган – Державна інспекція архітектури та містобудування. У 2020 році Офіс президента прийняв відповідне рішення. Проте цілий рік ДАБІ працювала без державного контролю та нагляду.

Інспекцію ліквідували через корупційні схеми. СБУ провело 50 обшуків у ДАБІ, компаніях, підконтрольних її співробітникам, у будинках і автомобілях фігурантів справи. Їх звинувачують у масштабній незаконній видачі дозвільних документів будівельним компаніям.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button