Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Хмарочос

У травні Польща надала тимчасовий захист найбільшій кількості українців — 95 тисячам, за даними Євростату. Загалом на кінець травня у Польщі отримали захист 1,1 мільйона українців.

Щомісяця співвідношення змінюється, до того ж не для всіх країн доступні дані, однак карта дає приблизну картину, як розподіляються Європою біженці, що тікають від російського вторгнення.

На друге місце за кількістю українців, що отримали тимчасовий захист (20,4 тисячі), вийшла Румунія. У травні тут безпрецедентно активізувалася видача посвідок: їх видали на 9,5 тисячі більше, ніж у квітні.

І навпаки, найбільший спад — у Польщі, де у травні захист отримали на 330 тисяч менше українців, ніж у квітні.

На третьому місці — Болгарія, тут тимчасовий захист у травні отримали 19,8 тисячі українців. Загалом же видано 111 тисяч посвідок.

Також загалом 75 тисяч українців отримали тимчасовий захист у Словаччині станом на кінець травня.

Якщо порівнювати кількість біженців із населенням країни, то тут найбільшу кількість прийняла Литва (6,1% населення), за нею слідують Кипр (3,5%) та Болгарія (2,9%). На мапі не позначено Молдову, де українські біженці становлять, за деякими оцінками, 5% населення.

Українські біженці — це переважно жінки та діти. Серед чоловіків, які отримують в ЄС тимчасовий захист принаймні третину становлять неповнолітні.

Читайте також: 2/3 українських переселенок мають вищу освіту. 5 млн можуть не повернутися, вважає демографиня

Крім українців тимчасовий захист отримують біженці і з інших країн. Зокрема, Португалія оформила понад 800 нігерійців, а Польща — 205 росіян.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button