Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23504 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Південний кур’єр

В Одесі проведуть архітектурний конкурс на облаштування Театральної площі у центрі міста. Рішення прийняли на засіданні Виконавчого комітету. Організатори хочуть, щоб проєкт був у стилістиці, притаманній періоду кінця ХІХ сторіччя.

На конкурс планують виділити 250 тисяч гривень, із них 125 тисяч отримають переможці, 60 та 40 тисяч – ті, хто посів друге та третє місця, відповідно. Решту журі може розподілити на заохочувальні призи для інших конкурсантів. Конкурс триватиме від 19 вересня 2022 року до 27 січня 2023 року.

Згідно з умовами, конкурсантам необхідно розробити архітектурно-планувальну ідею благоустрою території і об’ємно-планувальні рішення оточуючої забудови для створення гармонійного ансамблю Одеського академічного театру опери та балету. «При проєктуванні прагнути відновлення архітектурного середовища, використання стилістики, притаманної періоду кінця ХІХ сторіччя», йдеться в описі проєкта.

Також фахівці мають надати пропозиції щодо переміщення дошки пошани героїв соціалістичної праці Одещини та дошки пошани героїв Радянського Союзу Одещини на інше місце. Організатори наголосили на необхідності усунення цих елементів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button