Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/Kyivmetrobud

У грудні Київметробуд має відшкодувати 139 мільйонів гривень за нецільове використання коштів під час будівництва метро на Виноградар, за рішенням Господарського суду Києва, повідомляє пресслужба КМДА.

За результатами тендеру в 2018 році Київський метрополітен і Київметробуд уклали договір про будівництво першої черги Сирецько-Печерської лінії.

У прокуратурі зазначали, що Київметробуд поклав понад півтора мільярди гривень авансу на депозит у банк і заробив на відсотках 139 мільйонів. Законодавство забороняє такі дії.

Прокурори вимагали стягнути з підрядника 183,4 мільйона гривень на користь Київради та Київського метрополітену: із них безпідставно набуті 139 мільйонів і ще понад 44 мільйони — відсотки за користування цими грошима. Наприкінці вересня суд задовольнив позов частково. Рішення набуде чинності на початку грудня.

Нагадаємо, Київрада урізала бюджетні витрати на будівництво гілки метро на Виноградар через те, що будівництво зупинилося.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button