Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Одне з найбільш скандальних будівництв столиці на вул. Нижній Вал, 27-29 визнано експертизою незаконним.

Відповідний висновок надав Київський науково-дослідний інститут судових експертиз, в рамках розгляду справи щодо законності зведеної будівлі. Про це заявила депутат Київради фракції «Об’єднання «Самопоміч» Ольга Балицька.

«Пам’ятаєте, як ніхто не вірив, що силами Київради вдасться зупинити одне з найодіозніших будівництв у столиці? Так от, експертиза, що проводилася КНДІСЕ, вже готова і передана до суду. Тепер чекаємо на відповідне засідання в Господарському суді міста Києва. Дякую Георгію Духовичному, Олені Олійник, Олегу Макарову за фахову роботу, без вас «Будинок-монстр на Подолі» став би жахіттям реальності», – відзначила депутат.

Ольга Балицька також зазначила основні висновки, до яких прийшли фахівці КНДІСЕ:

«З-поміж іншого, там містяться наступні тези: проектно-технічна документація комплексу не відповідає вимогам нормативних документів; збудована будівля не відповідає вимогам нормативно-правових актів, що встановлюють правила будівництва в межах історичного ареалу м. Києва та відповідних охоронних зонах і зонах регулювання забудови; реалізований об’єкт будівництва негативно впливає на збереження культурного ансамблю існуючої забудови відповідної частини вулиці Нижній Вал, що є невід’ємною складовою унікального архітектурно-ландшафтного комплексу Подолу як історичного центру міста Києва».

За словами Ольги Балицької, зазначена експертиза також показала, що ліквідація або частковий демонтаж будівлі житлово-офісного комплексу є технічно можливим.

«Тепер, після років боротьби, абсолютно законними методами ми домоглися визнання незаконності цього будівництва. Це має стати гарною наукою для всіх недобросовісних забудовників, які звикли йти «по-бєспрєдєлу» і нахабно вважати, що якщо вже збудував, ніхто нічого не зробить», – підсумувала депутат.

Нагадаємо, 17 грудня 2015 року Київрада прийняла рішення, підготовлене секретарем Київради Володимиром Прокопівим спільно з Ольгою Балицькою «Про врегулювання питань використання земельної ділянки на вул. Нижній Вал, 27 – 29 у Подільському районі м. Києва», яким передбачалося розірвання договору оренди земельної ділянки із забудовником. З прийняттям цього рішення будівля не може бути введена в експлуатацію.

Наразі йдуть легальні процеси у Господарському суді міста Києва, де розглядається позов Київради про знесення самовільно здійсненої надбудови на вул. Нижній Вал, 27-29, в рамках чого, КНДІСЕ проводили експертизу будівлі.

Вже понад рік, як Вищий господарський суд України залишив в силі заборону введення «будівлі-монстру» в експлуатацію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button