Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Good Bread from Good People

У Києві закрилася пекарня Good Bread from Good People, в якій працювали люди з ментальною інвалідністю – аутичними розладами, розумовою ретардацією, синдромом Дауна тощо.

За словами засновника пекарні Владислава Малащенка, орендодавець попросив залишити приміщення. До нещодавнього часу пекарня займала приміщення на території ВДНГ.

Відповідаючи на запитання у коментарях, Малащенко не став уточнювати причини. Все обладанння вивезли на склад. Таким чином, без роботи залишилися 11 людей.

Фото: Good Bread from Good People

«Впевнений, що подібними речами має займатися наша держава. Вона має страхувати соціальні підприємства та соціальні проєкти від подібних речей… За два роки у мене не було жодного діалогу з державою. До мене один раз приїжджали з Єврокомісії, щоб зробити road map зі створення інклюзивного середовища в Україні. Але жодного разу мені не подзвонили з високих кабінетів», – пише Малащенко.

Good Bread from Good People відкрилася у 2017 році на Березняках як соціальний проєкт, в якому могли би працювати люди з ментальними порушенннями. У пекарні випікали кекси, кіши та печиво. Пізніше команда переїхала у приміщення в одному з павільйонів на ВДНГ. Торік відкрилася така ж пекарня у Вінниці.

Зараз команда пекарні шукає інше приміщення площею від 50 до 80 кв м.

Фото: Good Bread from Good People

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button