Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Освітня платформа Projector.Online запускає безкоштовний онлайн-курс про інклюзивний дизайн. Курс складатиметься з дев’яти відеолекцій про візуальні закони сприйняття інформації та способи зробити свій сайт доступним для різних людей. Доступ до лекцій у всіх, хто зареєструється на курс, з’явиться 17 лютого.

Мета курсу «Інклюзивний дизайн графічних інтерфейсів» — перетворити абстрактні поняття «accessibility» та «inclusivity» на зрозумілі дизайнерські практики, які можна застосувати на власному проєкті, зробивши сайт універсальним для різних людей. 

Принципи доступного дизайну засновані на розумінні специфіки сприйняття, поведінки і можливостей людей. На думку ініціаторів проєкту, не можна думати лише про wow-ефект від сайту, якщо ним користується мільйонна аудиторія. Інтерфейс має бути однаково зрозумілим як підлітку, так і бабусі, і доступним як з домашнього ноутбука, так і з телефону, коли несеш два пакунки і водночас намагаєшся замовити таксі.

Курс розробили двоє львівських дизайнерів. Вын призначений для тих, хто лише починає працювати з інтерфейсами і ще не розуміє, як створити сайт чи додаток, зручний для всіх.

«Інколи у гонитві за експериментальними макетами та цікавими дизайн-рішеннями, дизайнери забувають про те, що їхніми продуктами користуватимуться звичайні люди. Коли ми говоримо про інклюзивність, це не лише про контраст кольорів і великі шрифти. Це весь підхід до дизайну і безліч, на перший погляд, непомітних рішень, які мають на меті піклування про людей», — розповідає куратор курсу Слава Шестопалов, Lead UX Designer в ELEKS.

«Цим курсом ми хочемо нагадати про важливість інклюзивних рішень в проєктуванні сайтів та дати інструменти, як зробити ваш сайт доступним. Враховувати не лише те, як переглянуть ваш сайт, а й заздалегідь продумати, як його може прослухати той, хто не може бачити», — пояснює куратор курсу Женя Шикірявий, Senior UX Designer в ELEKS.  

У ході курсу слухачі дізнаються про особливості зору людини, специфіку різних порушень зору і «технічні» обмеження очей, світові принципи і стандарти доступності цифрових продуктів, а також законодавство, яке їх захищає, читабельність та способи її досягнення, особливості прослуховування сайтів, тестування доступності з користувачами, і, зрештою, чому бізнесу варто дбати про доступність та як запровадити її у продукті вже зараз. 

Нагадаємо, що інноваційний парк UNIT.City оголосив конкурс стартапів. На базі парку можна буде пройти акселераційну програму, запустити пілот з корпоративними партнерами і залучити інвестиції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button