Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Kiev Standard

Прибутковий будинок на вулиці Льва Толстого, 29 у центрі Києва реконструювали під елітне житло. Про це виданню The Page розповіли в компанії Kiev Standard, яка здає в оренду апартаменти в цьому будинку.

Будівлю, збудовану 1885 року, розташовано навпроти ботанічного саду імені Фоміна. Реконструкцію завершили у 2019 році. Зараз вона має шість поверхів.

На сайті domik.ua є фото цього будинку у 2002 році, коли він ще мав три поверхи. Як видно, на фасаді замінили оригінальне оздоблення. На надбудовані поверхи нанесли сецесійний орнамент.

Тепер тут клубний будинок Residence Botanique з 12 квартирами «преміум-класу». На кожному поверсі по дві квартири площею від 169 до 253 метри квадратні. Вартість оренди – від 3,7 до 5 тисяч доларів на місяць. Наприклад, трикімнатна квартира здається зараз за понад 90 тисяч гривень на місяць. Квартири здають із меблями та технікою.

«Тут проводиться неявний відбір майбутніх орендарів. Щоби всім мешканцям було максимально комфортно, важливо знати, хто житиме у кожній квартирі», – повідомляють у компанії.

Внутрішній двір закрито від сторонніх, діє система контролю доступу та цілодобова охорона.

Фото: Kiev Standard

До революції 1917 року в цьому будинку так само здавали житло. На задньому дворі було розташовано будиночок швейцара. Зараз його переобладнали як приміщення для персоналу.

У Kiev Standard запевняють, що під час реставрації головним завданням було зберегти автентичність будівлі. Зовнішні стіни виконано з керамічної цегли, до фасаду додали ще мінеральний базальновий утеплювач. На вікнах встановили двокамерні склопакети. Квартири опалюються газовими котлами, гарячу воду підігріває бойлер.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button