Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
MAF

«В минулому році у Києві було близько 20 тисяч кіосків, з яких лише близько 6,5 тисяч працюють легально. За цей час нам вдалось демонтувати близько 8 тисяч таких об’єктів, тобто залишилось ще приблизно стільки ж. Переважна їх кількість на лівому березі столиці, правий берег очистили від незаконних споруд приблизно на 70-80%». Про це в інтерв’ю ЛігаБізнесінформ заявив директор Департаменту благоустрою Дмитро Білоцерковець.

Голова департаменту благоустрою каже, що залишилося демонтувати близько 6000 незаконно встановлених кіосків. При сьогоднішніх темпах (20 МАФів у день) – роботи на 10 місяців. Але робота дуже сильно уповільнюється через конфлікти з власниками кіосків. Близько 70% МАФів належать крупним мережам, які об’єднують по 300-500 кіосків. Дрібний і середній бізнес орендує ці конструкції, сплачуючи по 8-12 тисяч гривень на місяць. Весь цей ринок контролює близько 20 осіб. Дуже велика кількість МАФів належить колишнім прокурорам, міліціонерам, чиновникам епохи Януковича.

Білоцерковець також наголошує на тому, що попередня влада в Києві не була зацікавлена в тому, щоб демонтувати незаконно встановлені МАФи. З його словами, у КП “Благоустрій” значилося всього два крана і дві платформи, що дозволяло демонтувати не більше п’яти об’єктів у день. І це в тому випадку, якщо немає опору з боку власника.

Але є й інша проблема – кіоски майже завжди “кришуються” криміналом або належать представникам криміналітету. Ці люди готові захищати свої активи будь-якими методами: блокуванням демонтажів, погрозами застосувати зброю та іншими незаконними діями.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button