Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 237 днів. За цей час ми опублікували 23175 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
DSC_0366

У суботу, 27 червня, у стінах Києво-Могилянської Академії відбувся фестиваль-святкування 400-річчя існування ВНЗ – КМА 400 FEST.

Вся територія Могилянки була поділена на декілька тематичних зон, де можна було послухати концерти, купити хендмейд товари, послухати лекції, подивитись кіно та навіть постріляти з лука.

DSC_0374

Особливою подією стало відкриття простору KMArt Yard, організованого випускниками Академії. Тут всю ніч після фестивалю крутили фільми про Гаррі Поттера мовою оригіналу. Тепер місце працюватиме щоденно з 10:00 до 21:00.

Фактично, простір створено за два місяці — ось як територія виглядала ще у кінці квітня:

kmart-yard

А ось так KMArt Yard виглядав на фестивалі KMA 400 fest:

DSC_0378

Один із засновників простору, Віктор Килимар, розповів більше про облаштування Ярду:

kylymar
Віктор Килимар

Співрганізатор простору KMArt Yard

«Ідея такого простору в академії більше трьох років узгоджувалась адаптувалась і розвивалась. Саме “реалізація на місцевості” зайняла більше 3 місяців. В команді спочатку було 7 людей. Але на етапі реалізації на місцевості, коли вже точно знали, що такий простір буде, створили групу в фб куди вступали охочі працювати над проектом. Зараз там 84 людини. Багато хто допомагав фізичною працею (фарбування, прибирання і т.д.) багато хто порадами».

За словами Віктора, заходи у KMArt Yard може проводити кожен, хто відповідає могилянським цінностям (а це не лише могилянці з дипломом). Жорстким буде критерій якості таких заходів. Головне для організаторів — якість, а не кількість. По формату це лекції, кінопокази, концерти, презентації, майстер-класи, воркшопи та інші івенти такого типу.

DSC_0383

 

На тижні у KMArt Yard планують поставити кавову машину, також тут можна буде поїсти. Простір буде працювати до настання холодів і під час навчального року.

Територія буде ділитись на три зони відгородженні мобільними перегородками. Перша зона біля сцени — лекторій. Це місце, де можна провести невеличку подію до 50 людей, друга зона —це коворкінг із високими столами, третя — це лаундж зона із низькими столами, безкаркасними кріслами, гамаком, настільними іграми легкою їжею та напоями. Коли відбувається велика подія, то перегородки складаються і у KMArt Yard можна комфортно розмістити до 200 людей.

DSC_0384

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button