Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23479 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Новим в.о. директора Департаменту містобудування та архітектури і за сумісництвом головного архітектора столиці четвертого квітня призначили Юрія Тація.

Ганну Бондар, яка була виконуючою обов’язки директора Департаменту напередодні відправили у відпустку на п’ять днів.

wikimapia

Фото: Wikimapia

До призначення Юрій Тацій працював у містобудівному департаменті заступником директора департаменту та начальником служби містобудівного кадастру. З 23 січня 2015 року Тацій проходить перевірку відповідно до Закону України «Про очищення влади». Згідно з декларацією чиновника, він володіє двома земельними ділянками площею по 1 тис. кв. метрів, також 1 тис кв. метрів земельної ділянки, що внесена, як власність членів родини. На рахунку в банку Тацій має 1 млн 309 тис.416 грн.

Screenshot_1

Фото: КМДА

У 2007-2012 роках Юрій Тацій був помічником нардепа Вадима Столара на громадських засадах у ВР 6 скликання, коли той був у «Партії Регіонів». У 2015 «Українська правда» повідомляла, що екс-регіонал Вадим Столар очолив київський міський штаб блоку «Петра Порошенка».

Як повідомляє портал bigus.info, разом з іншим помічником Столара Олександром Костюком, Тацій значився власником кількох фірм. Одна з них – «Будмегасервіс» –  за кілька місяців перед тим, як Тацій став її засновником, отримала від Київради майже гектар у Святошинському районі столиці під торгово-офісний центр з паркінгом.

Також у в 2008-2009 роках Тацій володів фірмою «Архітектурно-будівельний альянс». І так само за кілька місяців до того, як Тацій став власником, фірма отримала 16 гектарів під забудову на Оболоні на березі затоки Собаче Гирло, за які потім довго і безрезультатно судилася екологічна прокуратура. Позов прокурори обґрунтовували низкою причин: відсутність плану землеустрою і згоди попереднього землекористувача – «Київзеленбуду» на вилучення земельної ділянки, заборона на забудову прибережної захисної смуги, а також приналежність земельної ділянки до зеленої зони міста та ландшафтно-рекреаційних територій, де не допускається розміщення будинків і споруд, якщо вони не призначені для відпочинку, спорту або обслуговування приміського лісового господарства. На той час власником компанії «Архітектурно-будівельний альянс» був ПАТ «Позняки-Жил-Буд» Нвера Мхітаряна, екс-депутата від Партії регіонів. Нині “Альянс” записаний на Дмитра Лимаря, який в 2014 був головою виборчого штабу Порошенка у Ставищенському районі на Київщині.

Матір Тація Ольга Петраковська завідує кафедрою землевпорядкування і кадастру в Київський національний університет будівництва і архітектури (КНУБА) та є співзасновницею «Спілки землевпорядників Києва».

На сайті департаменту Ганна Бондар зараз зазначена, як заступник директора Департаменту – начальник управління ландшафтної архітектури, комплексного благоустрою, тоді як Олександр Свистунов, що став широко відомий громадськості завдяки конкурсу на позицію Головного архітектора Києва, є першим заступником –начальником управління регулювання забудови.

Нагадаємо, що конкурс на посаду головного урбаніста (архітектора) Києва було призупинено з наміром оголосити новий.

12966003_1335348869824952_1385132690_n

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button