Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

23 і 24 квітня у Пасажі з’явився pop-up парк, який є відправною точкою проекту «Зробимо Київ Знову Зеленим!»

DSC_0310Мета ініційованого соціального проекту – повернути місту статус «зеленої» столиці Європи. Його реалізація буде відбуватися спільними зусиллями містян, громадських ініціатив, міської влади та локального бізнесу. Перший pop-up парк у Пасажі було відкрито за участі Helen Marlen Group.

[metaslider id=16190]

У рамках проекту художник-архітектор Олександр Бурлака використав 90 діжок з рослинами для створення масштабної інсталяції, яка на два дні стала прикрасою Пасажу. Також в рамках події були концерти вуличних музикантів та частування. Колектив «Дитячі географії» взяли участь у проведенні дитячих активностей, а Pylorama –у створенні мобільних платформ для цих активностей.

Далі частина рослин буде висаджена в Київському Ботанічному Саду ім. Фоміна, частина – передана київським урбан-ініціативам, таким як Сквер Небесної Сотні. Ініціативи зможуть надсилати заявки на отримання рослин, перевага надаватиметься проектам, які вже мають певну історію.

[metaslider id=16192]

Куратор проекту Володимир Кадигроб розповів нам, що орієнтовно на 20 травня планується дискусія про стратегію озеленення столиці за участі громади, урбан активістів, міської адміністрації та фахівців ботанічних садів ім. Фоміна та ім. Гришка. Загалом в рамках проекту «Зробимо Київ Знову Зеленим!» планується регулярне залучення молодої аудиторії, дітей до спільної висадки дерев у скверах і дворах.

DSC_0305У планах спецпроекти з ревіталізації занедбаних територій. Дуже важливо, за словами організаторів, буде актуалізувати саму тему озеленення міста і використати величезну базу знань і досвіду академічної, наукової спільноти столиці, зокрема працівників київських ботанічних садів. Але вирішальним буде ініціатива громади та бажання брати участь у проекті «Зробимо Київ Знову Зеленим!».

Як планувався Pop-Up Парк у Пасажі, читайте детальніше.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button