Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Жителька Києва Оксана Тукалевська вирішила провести експеримент над водіями, які їздять пішохідним Андріївським узвозом.

13198666_633014486864424_3948294717267205942_o

З обох кінців вулиці висять знаки «В’їзд заборонено», «Пішохідна зона». Проте це не заважає їздити автомобілям транзитом з Подолу у центр міста, чи навпаки.

Щоб нагадати водіям про пішохіднсть вулиці, Оксана вирішила пройтись «проїжджою» частиною узвозу, хоча за законом вона теж є пішохідною зоною. Реакцією на це став подив та нерозуміння власників автівок, які звикли їздити вулицею.

«Скажімо так, моя ініціатива водіїв не порадувала. Тільки один тягнувся повільно і мовчки, чекаючи, коли ж я відійду, тільки двоє розвернулися і поїхали назад. Тільки один просто цікавиться, що ж я роблю. Решта захотіли у мене уточнити, чому раптом я заважаю їм їздити по пішохідній вулиці? Особливо їм хотілося це зробити, коли я зупинилася пофотографувати види поруч з нижніми болардами, адже можливість об’їхати мене там стрімко зменшувалася», – пише Оксана Тукалевська.

Авторка тексту на Фейсбуці хотіла таким чином поспілкуватись з людьми, які нехтують правилами і цінностями киян та їздять Андріївським узвозом.
«Мила дівчина в окулярах сказала, що хоче, щоб я записала на відео її меседж, що «дороги, щоб їздити, і нема чого тут вештатись». Чоловік в шортах повідомив, що живе на Воздвиженці (куди можна в’їжджати з Андріївського), а на прохання показати прописку повідомив, що прописаний на Щорса. Молоді люди попросили зробити фото на пам’ять зі словами «І що ви хочете нам довести? Їздили і будемо».

Також пані Оксана зустріла знімальну групу «Нового Каналу», яка теж відмовлялась розвертатись і не їхати пішохідною вулицею.

Продавці сувенірів та активісти розповіли, що Андріївський узвіз зараз забудовується новими житловими будинками, а тому справжнього наміру перекривати вулицю для автівок ніхто не має. Як писала раніше активістка Юлія Нікітіна, боларди (автоматичні стовпчики) на Андріївському не працюють, так як комунальні підприємства не беруть їх собі на баланс, а Київавтодор не хоче підключати – до електромережі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button