Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цього разу організатори планують презентувати свій власний простір для кулінарних експериментів.

26-27 липня черговий фестиваль відбудеться на території арт-заводу “Платформа”. Частково територія буде займати площу парковки торгівельного центру “Даринок” та колишнього ткацького комбінату.

Обіцяють мінімум стандартних для Києва наїдок: майже не буде бургерів, шашликів та східної їжі в коробочках. Натомість, акцент зроблений на нових форматах.

[metaslider id=398]

Серед них:

Хумус та фалафель. Близькосхідні страви з подрібленого нуту (баранячого гороху). Ситна, пряна та неймовірно смачна їжа, що сподобається будь-кому, а особливо вегетаріанцям.

Вареники. Нарешті українські страви на фестивалі вулчиної їжі в столиці України. Сподіваємось на розмаїття начинок.

Хачапурі. В столиці Грузії, Тбілісі, існує багато маленьких кіосків та віконечок в будинках, де продають ці смачнющі вироби з тіста й сиру. Основних видів хачапурі існує, щонайменше, п’ять. Найбільш улюблений серед  туристів – аджарський, відкритий пиріг у вигляді човника. А ще є палянички з м’ясом, квасолею, шпинатом.

Фіш енд чіпс. Найпопулярніша їжа в Лондоні. Риба смажиться у паніровці невеликими шматками і подається з картоплею фрі та тертим горохом. Існує історія, що ця страва допомогла пережити лондонцям бомбардування і блокаду під час Другої Світової і не вмерти з голоду, через надзвичану поживність цієї їжі.

Балик екмек. Окрім кебабів, що стоять чи не на кожному розі вулиць у Стамбулі, в цьому надзвичайному місті є ще один відомий вид вуличної їжі. Балик екмек – це щойно смажене філе скумбрії у свіжому хлібі з салатом та цибулею. У Стамбулі цю страву готують поблизу заливу Золотий ріг, а найбільша концентрація забігайлівок з балік екмеком спостерігається в районі Галатського мосту, де цей сендвіч продають прямо з човнів.

Еспетос. Іспанська страва являє собою невеличку свіжу рибу, приготовлену на грилі, що подається з овочами та скибочкою лимону.

Простір

10557753_318395588319272_6650946728991400779_o

Організатори фестивалю довго шукали місце, яке б найкраще підходило формату фестивалю. У розробці вони орієнтувались на берлінські Bite Club Kunsthalle та Street Food Thursday, бруклінський Brooklyn Flea, лондонськый Urban Food Fest. Арт завод Платформа – це нова кулінарна лабораторія в Києві для ентузіастів та професіоналів.

Площа території цього разу буде складати 3000 кв. м. Тенти, парасольки, місця для відпочинку, кінопокази, музичний супровід, дитяча зона, озеленення, – все з перерахованого буде цього разу на фестивалі.

Поява таких просторів є надзвичайно важливою в контексті розвитку київської міської культури. Адже місто із домашньо-робочого пасивного типу перетворюється на один з центрів молодіжної активності, надаючи молодим експериментаторам можливість і місце реалізувати себе, спробувати приготувати улюблену страву і поділитись нею з іншими. Організатори фестивалю наголошують, що кожен може взяти участь у заході в якості кулінара, якщо представить цікавий формат вуличної їжі.

Як доїхати

Адреса: вул. Біломорська 1, вхід з вул. Красноткацької

Найближча станція метро – “Чернігівська”

Мапа:

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23556 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button