Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
71918578

А також доручила створити комісію з контролю за діяльністю комунальних підприємств та поставити металодетектори на входах до ТРЦ.

31 липня відбулось чергове засідання Київради. Віталій Кличко був відсутній в залі, через те, що знаходився  у Верховній Раді. Ввечері стало відомо, що ВР виділила 1,8 мільярда гривень у київський бюджет в якості субвенцій. Кличко зазначив, що тепер Київ зможе профінансувати найбільш гострі потреби міста.

«Ми отримали додаткові кошти в бюджет столиці. Це дуже важливо на сьогодні і дозволить змінити непросту ситуацію в Києві і почати здійснити необхідні реформи».

Тож замість міського голови засідання вів секретар міськради, Олексій Рєзніков. Було вирішено багато питань, ми сконцентруємо увагу на найважливіших.

Бюджетна економія

В Київраді ухвалили рішення щодо “посилення фінансової дисципліни”. За попередніми розрахунками, це дозволить додати в столичний бюджет 854 мільйони гривень і зекономити ще 263 мільйони. Видатки уріжуть, перш за все, чиновникам КМДА. Депутати заборонили їм до кінця року придбання автотранспорту, мобільних телефонів, ноутбуків, побутової техніки. Усі службові відрядження чиновників міської адміністрації будуть здійснюватися виключно за дорученням міського голови. Окрім цього, скоротили бюджет на проведення свят та масових заходів, окрім Дня Незалежності та заходів на честь річниці Голодомору.

Тимчасова контрольна комісія з питань перевірки комунальних підприємств

На сесії Київради було вирішено створити такий тимчасовий орган, він працюватиме впродовж року, але звітуватиме щомісяця. Метою комісії є перевірка усіх суб’єктів господарства, в статутних фондах яких є частка власності міської громади. Очолив тимчасовий орган колишній мер Києва, Олександр Омельченко, до складу комісії увійшли 59 депутатів. Вони перевірять такі підрприємства, як “Київміськбуд”, “Київводоканал”, “Київгаз”, “Київенерго” та багато інших.

Гаряча вода

Раптовою проблемою для киян стала постійна відсутність гарячої води. План  “посилення фінансової дисципліни” також передбачає економію ресурсів та комунальних послуг. В деяких районах Києва гарячої води може не бути аж до початку опалювального сезону у жовтні. Зараз в столиці без гарячої води залишаються 8817 будинків – 56,43% від загальної кількості. Якщо надійде підтвердження, що газу вистачатиме на весь опалювальний сезон, гарячу воду киянам ввімкнуть раніше.

Металодетектори

Київрада пдтримала ініціативу встановити металодетектори в ТРЦ, фітнес-центрах, театрах і кінотеатрах, збільшити кількість охоронців у цих закладах, а також посилити патрулювання вулиць за допомогою населення.

Земельні питання

Кінотеатр “Зоряний”, а також землю біля міського Палацу дітей та юнацтва повернуть у комунальну власність. Крім того відмінили договір про оренду території скверу на Березняках з компанією “Тельбин ИВА”. Тепер на площі 0,93 га по вулиці Серафимовича облаштують міський парк відпочинку.

За матеріалами kiev.vgorode.ua
Фото: panoramio.com

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button