Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
zahid_230513_(3)

Представники столичної влади планують створити 5 дорослих та 2 дитячі лікарні інтенсивної терапії за рахунок існуючих ресурсів.

Створення закладів нового типу дозволить більш раціонально використовувати кадровий потенціал та матеріально-технічну базу. Про це сьогодні під час відвідин київських медзакладів повідомив радник Київського міського голови з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький. Про це повідомляє сайт КМДА.

Заклади інтенсивної терапії Радуцький планує відкрити на базі клінічних лікарень №1, 6, 8, 12, лікарні швидкої меддопомоги та дитячих лікарень №1 та №2.  

За словами директора профільного Департаменту, створення лікарень інтенсивного лікування дозволить на 10-15% підвищити шанси на скоріше одужання для пацієнтів, які потребують екстреного лікарського втручання в стаціонарі. Михайло Радуцький воліє переформатувати систему роботи столичної медицини в умовах нестачі бюджетних коштів:

«Сьогодні, в умовах дефіциту бюджету єдине спасіння київської медицини у переформатуванні самої структури надання медичної допомоги. Столиця утримує непотрібні відділення, де фактично простоюють ліжка. Проста реорганізація, що практично не потребує додаткового фінансування, дозволить раціональніше використовувати потужності лікарень та підвищити якість медобслуговування».

Щороку стаціонарне лікування в столиці проходять понад 550 тис. хворих, з яких майже 60% потребують госпіталізації. Але у якості інтенсивної терапії в місті функціонує лише одна лікарня швидкої медичної допомоги на лівому березі Києва. Проаналізувавши потужності ліжкового фонду, забезпечення медичним обладнанням та устаткуванням, а також кадровий потенціал, фахівці прийняли рішення про створення семи лікарень інтенсивного лікування – 5-ти дорослих та 2-х дитячих.

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко нещодавно призначив Михайла Радуцького своїм радником з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення. Пан Радуцький є президентом клініки “Борис”.

Фото: med.dobrobut.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button