Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
z_b87be851

Міська влада встановила в центральній частині Києва дев’ять нових зупинок громадського транспорту.

Відсьогодні користуватися наземним громадським транспортом у центрі Києва стане комфортніше. Влада Києва облаштувала нові зупинки для автобусів і тролейбусів на вулицях: Хрещатик, Грушевського, Мазепи, Лаврській, площі Льва Толстого та Майдані Незалежності, повідомив радник голови КМДА з питань транспорту Олександр Кава. Зміни торкнуться, перш за все, автобусних маршрутів №24, 55, 62 і тролейбусних маршрутів №5, 8, 9, 17 і 38. Нові зупинки розташовані в місцях найбільшого пасажиропотоку.

Чотири нові зупинки з обох боків дороги з’явилися біля станцій метро “Хрещатик” і “Майдан Незалежності”. Також тепер з вулиці Червоноармійської стане зручніше добиратися в обидві сторони – нова зупинка розташована біля кінотеатру “Київ”.

Щоб відвідати Києво-Печерську Лавру та Мистецький Арсенал, людям більше не доведеться йти пішки кілька сотень метрів – нові зупинки автобуса №24 і тролейбуса №38 встановили біля центрального входу в Лавру. Також міська влада створила зупинку “Стадіон Арсенал” на Грушевського для автобусів №24, 55, 62.

Новий маршрут автобусу №24:

Bus-24-Large

Найближчим часом з’явиться нова зупинка на Бессарабській площі. В майбутньому планують розмістити на зупинках карти зі схемою руху всіх видів транспорту, які тут зупиняються. На таких картах буде відображена вся необхідна кожному пасажиру інформація, включаючи відстані між зупинками і вулицями, які перетинає той чи інший маршрут.

Вирішення транспортної проблеми в центрі, однак, залежить не лише від кількості зупинок. Хоча ці кроки, безперечно, є позитивними зрушеннями, системної роботи з наведенням ладу у транспортій інфраструктурі центру міста поки не помітно. Києву потрібні, наприклад, реально працюючі виділені смуги для громадського транспорту. Зараз на всіх них кожного дня паркуються автівки, якщо їх не зганяють співробітники ДАІ.

 Джерело: vgorode.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button