Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Співробітники Центру дослідження суспільства розробили інтерактивний довідник зон відповідальності київських комунальних підприємств та інших муніципальних органів.

В міському просторі існує багато інфраструктурних елементів, які потребують постійного догляду. Вся комунальна та приватна власність у місті (пішохідна і транспортна інфраструктура, вуличні меблі, озеленення і освітлення, дизайн вивісок і зовнішньої реклами, елементи безбар’єрного середовища, навігація, вулична торгівля) комусь належить і має кимось доглядатись.

У кожного елементу міської інфраструктури є відповідальна за нього інстанція (найчастіше це комунальне підприємство), яка утримує і ремонтує його за кошти з міських податків.

Цей поділ зон відповідальності у Києві дуже заплутаний, а тому часто за певні ділянки міського простору ніхто не хоче брати на себе відповідальність. Але це не знімає їх фактичного обов’язку за доглядом міста. Щоб краще розібратись у цій заплутаній схемі, співробітники Центру дослідження суспільства створили картинки, на яких доступно пояснюється сфера діяльності кожного підприємства.

Щоб скористуватись довідником, натисніть на фотографію:

інтерактивний довідник центр дослідження суспільства

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button