Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
hreshatyk

Ідея зробити центральну вулицю Києва пішохідною не покидає столичних урбаністів, а після подій на Майдані отримала ще один вагомий аргумент.

Тоді ідея піддалася суттєвій критиці громадськості міста – а вже зовсім скоро Хрещатик був перекритий повністю. Понад 8 місяців головна магістраль міста не виконувала транспортні функції, і люди звикли до Хрещатика як до публічного простору, де відбувалися і події Революції Гідності. Кияни всерйоз почали розглядати ідею навіть повного закриття Хрещатика для руху автотранспорту.

Понад 8 місяців головна магістраль міста не виконувала транспортні функції, і люди звикли до Хрещатика як до публічного простору, де відбувалися і події Революції Гідності.

На цій хвилі з’явилося декілька ініціатив, як від громадськості, так і від експертів та професіоналів, що тривалий час обговорювалися на різних майданчиках, у ЗМІ та соціальних мережах. Пропозиції багато в чому схожі одна на одну – тож є загальне бажання за єдиним столом домовитися про спільне бачення пішоходизації Хрещатика. Враховуючи всі інтереси, дослідження, думки.

Перша частина заходу буде присвячена презентації ініціатив з розвитку Хрещатика, як публічного простору: будуть досліджені питання впровадження наземних пішохідних переходів, велодоріжок, зручності користування різними соціальними групами, дослідження транспортних потоків, можливостей зменшення кількості смуг або навіть закриття окремих ділянок прилеглих вулиць тощо. Серед учасників, що представлять презентації, очікуються: Дмитро Беспалов, Сергій Дуць, Віктор Петрук, Віктор Зотов, Станіслав Дьомін, Олександр Макаренко, Руслан Крамаренко, Крістіна Баграмян, Ірина Бондаренко та інші.

У другій частині між експертами розпочнеться дискусія з узгодження пропозицій та формування єдиного громадського бачення на перетворення Хрещатика у частині зручності користування. Буде сформовано спільну презентацію, яку ми разом представимо на прес-конференції громаді міста та передамо до Київради, профільних департаментів та відомств, а також направимо як дослідження публічного простору до Міжнародного конкурсу «Територія Гідності».

Організатори:
Рада з урбаністики Києва
Фонд імені Гайнріха Бьолля
Фонд «Освітні ініціативи»

Розклад (буде уточнюватись):
15:30 – початок реєстрації
16:00 – презентації учасників
17:45 – кава-брейк
18:00 – початок дискусії-воркшопу

Вхід вільний, за реєстрацією на місці. Бажано попередньо підтвердити участь для кращої організації події.

Facebook-подія

Конференція-воркшоп “Пішохідний Хрещатик” відбудеться 21 жовтня у бізнес-центрі “ІнКом” за адресою:
вулиця Смоленська 31-33
Мапа:

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button