Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23480 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
1454591_988882601122687_7305825643488344026_n

Столична влада разом з громадськістю створює робочу групу щодо розвитку Труханового острова. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко‬ під час обговорення громадського проекту розвитку і відродження Труханового острова.

klitchko
Віталій Кличко
Київський міський голова

«Зараз я отримав пропозиції від людей, які не вимагають грошей, а готові вкладати сили і кошти в розвиток острова, але їм потрібні прозорі та зрозумілі правила гри. Ці правила я їм гарантую. Ми будемо співпрацювати, щоби Труханів змінив своє обличчя і став справжньою перлиною Києва. У понеділок вже буде перша зустріч робочої групи, до якої увійдуть представники громадськості, підприємців та КМДА».

Водночас, мер Києва підкреслив, що жодної забудови острова не повинно бути. Громадська організація «Труханів Острів», Федерація академічного веслування та підприємці запропонували меру у п’ятницю проект розвитку Труханового острова, який передбачає створення спортивно-розважального парку для активного відпочинку, сучасної інфраструктури для занять різними видами спорту, велодоріжок і велопрокату, бігових доріжок, канатної дороги від арки Дружби народів до Труханового острова, триатлонної бази, екстрім-парку, вейкборду тощо.

Представники громадськості наголосили, що жодної капітальної забудови їхній проект не передбачає, а також висловили впевненість, що за сприяння столичної влади до Дня Києва у травні 2015 року зможуть реалізувати більшість ідей щодо розвитку Труханового острова.

У свою чергу Віталій Кличко відзначив, що готовий надати ініціаторам цього проекту всебічну підтримку. Щоправда, жодної конкретики про цей проект поки що не опубліковано і незрозумілий механізм участі громадськості у процесі обговорення змін на Трухановому.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button