Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23420 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Німецька корпорація Thyssen Krupp нещодавно представила концепт нового ліфту для багатоповерхівок, що рухається горизонтально, без дроту.

Називається проект MULTI. У презентаційному відеоролику стверджують, що це революція у ліфтобудуванні. Замість однієї шахти для ліфту та дроту, на якому він підвішений, планується зробити шахту-кільце, у якій будуть одночасно рухатись декілька ліфтів, як в горизонтальному, так і у вертикальному положеннях.

Також у ролику зазначається, що це дозволить змінити підхід до будівництва хмарочосів і значно збільшити пропускну спроможність – тепер буде непотрібно робити 2, 4, 8 ліфтів – заість них просто буде декілька кабін, що рухаються по колу через всю будівлю. Це створює багато нових можливостей у будівництві.

Дивіться відео:

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button