Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Village Underground – культурний центр, розташований у самісінькому серці Іст-Лондона. Простір створений у 2008 році з вагонів лондонського метро, які вийшли з експлуатації.

[metaslider id=4482]

Для проекту розглядали декілько ділянок, але міст-віадук біля колишньої залізничної станції Broad Street виявився найкращим місцем. Збудований у 1848 році, він простоював без діла протягом 20 років, а території поблизу заростали деревами та бур’яном. Організатори, які шукали недорогу та зручну для творчості локацію, вирішили облаштувати це місце для майстерень та проведення культурних заходів. Для цього вони зв’язалися з муніципалітетом, та отримали всі необхідні дозволи.

Village Underground – екологічний проект. Простір створений з перероблених вагонів, вантажних контейнерів та старих колій. Центр обладнаний сонячними батареями, які виробляють достатньо енергії для роботи офісного обладання та щоденного освітлення приміщень. Інша частина електроенергії надходить від компанії Ecotricity (де її отримують від роботи вітряних турбін).

15101772651_7450f811f9_k

Найбільший майданчик Village Underground знаходиться на території відреставрованого складу, збудованого на межі століть. Його приміщення використовуються для проведення концертів, вечірок і виставок.

Інша частина приміщень знаходиться у чотирьох вагонах, розташованиї на секції занедбаного кінгсландського віадуку, по якому раніше курсували потяги зі станції Broad Street. Вона припинила свою роботу у 1986 році, а згодом була знесена.

Віадук – споруда мостового типу, зведена на місці перетину дороги з яром або гірською ущелиною. Зазвичай віадук будується у місцях, де недоцільно робити насип.

Якщо стояти біля місця, де розіашовані старі вагони, можна побачити, що віадук продовжується аж до офісно-торговельного центру Broadgate Complex, збудованого на місці колишньої станції.

Вагони використовують по-різному. Одні – для проведення заходів, інші – як творчі майстерні. В одному з них в оригінальному вигляді збереглася кабіна водія, сидячи в якій можна відчути себе залізничником минулої епохи.

[metaslider id=4483]

Зовнішній бік стіни приміщення Village Underground вуличні художники час від часу розмальовують яскравими нетривіальними графіті, перетворюючи її на справжній арт-об’єкт.

Фото: flickr-user Jodi diamond geezer

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23396 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button