Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23479 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Screen Shot 2015-04-17 at 9.57.20 AM

Щоб захистити від холодної погоди бездомних людей, голандський дизайнер Бас Тіммер створив захисний костюм – теплу куртку, яку можа під’єднати до спального мішка.

Тіммер став відомим у Нідерландах завдяки своїм светрам з геометричними малюнками. Тепер він вирішив допомогти своїм вмінням людям, які потребують цього найбільше. Бас почав робити одяг для безхатьків після того, як на вулиці загинув бездомний батько одного з його друзів.

Дизайнер створив різнокольорову куртку, яка може бути з’єднана зі спальним мішком за допомогою застібки-блискавки. Обидві частини костюму зроблені з водонепроникної, вогне- та вітро стійкої тканини, завдяки чому життя та сон на вулиці стають хоч трохи більш терпимими. Матеріали для шиття Басу Тіммеру жертвують різні голандські компанії, зокрема туристичний бренд Nomad.

Для шиття одягу була створена спеціальна благодійна організація, яка також займається поширенням костюмів серед голандських безхатьків. Цього року Тіммер хоче зробити сотню таких курток, мета на наступний рік – пошити тисячу. Зараз цей проект займає у дизайнера 30 робочих годин на тиждень, фактично, 3/4 стандартного робочого тижня.

Проект реалізовується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження»

Матеріали проекту можуть вільно передруковуватись іншими ЗМІ за умови посилання на оригінал публікації

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button