Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Закінчилося засідання журі, на якому було обрано переможця бліц-конкурсу “KONTR/ACT” з благоустрою Контрактової площі. Проте організатори просять не розголошувати результат і озвучать його 30 травня на фестивалі ProМісто.

Розпорядження про проведення архітектурного конкурсу Київський міський голова підписав ще у березні. Протягом місяця, з кінця квітня по кінець травня учасники мали підготувати свої проекти. Всього на конкурс було подано 14 робіт з різних міст України. Серед заявлених був і проект з сумнозвісним Філософським фонтаном, авторства архітектора Андрія Миргородського.

Нижче можна переглянути ескізи деяких із заявлених проектів.

[metaslider id=8574]

 

Ескізи деяких із заявлених проектів

Згідно з конкурсним завданням, учасникам пропонували вирішити проблеми захаращенності громадського простору, паркування автівок, зручного доступу до громадського транспорту та загальної пішоходизації Площі і частини вулиці Сагайдачного. Також конкурсанти мали врахувати принципи рівного доступу (Універсального дизайну) до простору та позначити місце для створення підземного археологічного музею.

Більшість робіт містили схожі думки: створення пішохідного бульвару на вулиці Сагайдачного, збільшення кількості зелених насаджень та місць для сидіння і відпочинку, створення арт-об’єктів на Площі. Декілька проектів пропонували створення підземного паркінгу біля Києво-Могилянської Академії. Інша робота була цілком присвячена створенню парку екстримальних видів спорту.

Журі:

Сергій Целовальник (Головний архітектор м. Києва, директор Департаменту містобудування та архітектури)

Володимир Гусаков (президент Національної спілки архітекторів України)

Валентин Мондриївський (голова Подільської РДА)

Андрій Малешевич (президент Національного університету «Києво-Могилянська академія»)

Владислава Осьмак (культуролог, викладач НАУКМА, екскурсовод, громадський активіст, член Ради Андріївського узвозу)

Діана Попова (Директор Департаменту культури)

Олександр Спасибко (директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення)

Ольга Закревська (засновниця локального ком’юніті “Подоляночка”)

Тарас Кайдан (координатор проекту “Київський миській журнал “Хмарочос”)

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button