Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві відбудеться арт-хакатон «Культурний Код Міста». Взяти участь у ньому запрошуються гіки, професіонали та ентузіасти у сфері мистецтва, технологій, інженерії, ІТ, урбанізму, архітектури, психології, соціології, щоб у середовищі різних досвідів та вмінь попрацювати над прототипуванням спільних проектів. Для охочих стати гостями події є можливість відвідати відкриті лекції та презентації.

Kodmista-visual

Арт-хакатон «Культурний Код Міста» – це лекції та дискусії про виклики культурного міського ландшафту, а також командна робота над прототипуванням ідей і перспективних рішень для українських міст.

Програма хакатону передбачає:

  • 36 годин для спілкування та прототипування життєздатних ідей, які поєднують місто, мистецтво та технології;
  • лекції, презентації ідей та викликів, воркшоп по дизайну мисленню;
  • місце, що провокує учасників полишити зони свого комфорту, переглянути свої припущення та знайти візії цікавих і корисних рішень для міста;
  • процес втілення візії в дизайні, інструменти для створення прототипу рішення, консультації менторів;
  • демонстрація прототипів рішень потенційним інвесторам і партнерам події.

Теми:

Мистецтво і Технології. Як мистецькі та технологічні ідеї можуть розвивати публічні простори, надихати мешканців міста та створювати нові способи комунікації між ними?

Історія та Інновації. Яким чином музеї можуть розповідати історії перетворень, які відбуваються з містом? Як сучасні технології можуть інтегрувати музей у творче життя міста?

Культура і Дані. Що ми називаємо якісними даними в культурі? Як дані про культуру міста можна використати для його творчого розвитку?

Гра і Місто. Яким чином результати досліджень потенціалу міста можуть налагодити взаємовигідну співпрацю між творчими спільнотами, містянами і владою. В яких форматах  громадяни можуть сприяти прийняттю прозорих рішень міською владою?

Участь в арт-хакатоні є безкоштовною. Аби стати учасником події, потрібно заповнити реєстраційну форму. Реєстрація триває до 09:00, 19 червня. Гості події можуть зареєструватись безпосередньо при вході.

Робочі команди арт-хакатону будуть забезпечені харчуванням. Подія передбачає окрему дитячу програму для дітей віком вид 6 до 14 років з майстер-класами на теми: Мистецтво і Технології, Історія та Інновації, Культура і Дані, Гра і Місто.

Арт-хакатон здійснюється в рамках довгострокової програми «Код Міста: Таланти, Технології, Толерантність», яку втілює ГО Гараж Генг.  Впродовж наступних трьох років програма буде співпрацювати з громадами, професіоналами, творчаками, владою та бізнесом українських міст, задля їх креативного розвитку та підвищення компетенції їх мешканців.

Адреса: вул. Набережно-Лугова, 8

Дата: 19-20 червня

Час: 10:00-22:00

Вартість: Безкоштовно. За реєстрацією


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button