Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Тунель, який проходить під шляхопроводом на Голосіївському проспекті розмалюють орнаментами.

В рамках проекту :::СТЕЖКА::: польський стріт-артист Артур Вабік розпише вісім колон по всій довжині тунелю, взявши за основу малюнка авторські орнаменти Рустема Скібіна, пов’язані з архітектурою. Київ — перше місто, з якого починається проект. Цього літа команда агенції АртПоле планує попрацювати також у Вінниці та Чернівцях, а потім можуть бути інші міста.

[metaslider id=9116]

Проект :::СТЕЖКА::: від Криму до Карпат і далі поєднає кримськотатарські й українські знаки, символи, орнаменти, вплітаючи їх у простори українських міст. Він покликаний утримати кримське питання в полі суспільної уваги. Не менш важливим є і підтримання зв’язків між материковою Україною і Кримом — на рівні незалежних громадських ініціатив, мистецьких центрів, окремих людей. В умовах тиску, який спостерігаємо зараз в Криму, й певного ігнорування кримських питань на материковій Україні, мистецтво залишається однією з небагатьох можливостей зберігати такий зв’язок. Відправною точкою стали кримськотатарські орнаменти у виконанні відомого кераміста Рустема Скібіна.

На втілення ідеї агенція АртПоле зібрала необхідну суму на платформі Biggggidea. Проект підтримали 62 доброчинці Спільнокошту (зібрані гроші підуть безпосередньо на фарби та інструменти для роботи), Польський інститут у Києві, що забезпечує приїзд польського художника, Голосіївська РДА і особисто голова Мельничук А.А., що допомагають вирішувати численні адміністративні питання, і Парк Хостел у Голосіївському районі.

Презентація першої точки проекту :::СТЕЖКА::: відбудеться 23 червня о 19:30. Орнаменти можна побачити за адресою Голосіївський проспект, між будинками №98 і №100. Наразі малюнки майже завершені.

[metaslider id=9232]

фото: Вадим Ільков

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button