Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23422 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
vybory_85f00

Верховна Рада прийняла закон про місцеві вибори. За відповідне рішення проголосували 257 народних депутатів.

До другого читання до законопроекту було підготовлено 1547 поправок. Законопроект пропонував надати право участі у виборах тим політичним партіям, котрі зареєстровані за 365 днів до виборів. Проти цієї поправки виступали, зокрема, депутати, які створили нещодавно політичну партію “Укроп”. Однак у ході обговорення це положення було вилучено із тексту законопроекту.

Читайте: Новий закон про місцеві вибори. Як він працює?

Згідно з поправками, підготовленими у другому читанні, у виборчому процесі не будуть брати участь виборчі блоки (у першому читанні їх прохідний бар’єр становив 7%).

Також закон закон встановлює механізм відкликання депутатів місцевих рад та місцевих голів.

У законі збережена норма щодо виборів голів міст та селищ з населенням від 90 000 осіб у два тури, якщо в першому турі жоден кандидат не набирає 50%+1 голос виборців.

Вибори міських рад будут проводитись за новою схемою, яку детально описали співробітники Українського центру суспільних даних.

Фото: ipress.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button