Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23271 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
11242074_1127021587327608_2996948508826377811_n

Через скандал з “реконструкцією” меморіалу у парку Слави 19 серпня о 19:00 історики та архітектори прочитають тут лекції про те, як суспільство охороняє пам’ять про героїв та війни.

Ідея зробити таку освітню подію виникла через бажання представників Адміністрації Президента встановити у Парку Вічної Слави нові меморіальні дошки.

23 серпня в тут передбачається захоронення під обеліском з боків від Вічного вогню на Могилі невідомого солдата останків двох солдатів, знайдених на одному місці. Один з них загинув в АТО і буде похований під безіменною плитою “Герой антітерорістічної операции на территории Донецької та Луганської областей”. Другий, імовірно, учасник Другої світової війни – під плитою “Герой Другої Світової війни”. Також металиві таблички з роками “1941-1945” замінять на фрази “Слава Україні” та “Героям слава”.

Screen-Shot-2015-08-18-at-10.47.55

Таким чином меморіал, за задумом авторів, змінить своє призначення та суть. Волонтер Департаменту архітектури та містобудування КМДА Дмитро Гурін, спираючись на висновки Інституту національної пам’яті та думки істориків й архітекторів, вважає недоцільним такий крок. Більше того, подібні зміни мають бути належним чином юридичним чином оформлені та легітимізовані з боку суспільства. Замість цього киянам хотіли приготувати “сюрприз” до чергової пам’ятної дати. Більше про це можна почитати у публікації Дмитра у Facebook.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button