Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вже зараз у центрі міста, зокрема на вулиці Грушевського, Майдані Незалежності, Європейській та Львівській площах, працюють камери відеоспостереження, які допомагають швидко вирішувати проблеми руху, запобігати заторам та підвищують рівень безпеки на дорогах. Про це пише «Комсомольська правда. Україна».

На даний момент у центру управління дорожнім рухом є доступ до сотні камер, розвішаних по місту. Більшість – картинки від партнерів, які погодилися безкоштовно їх надати. З цієї сотні п`ятнадцять можуть фіксувати порушення ДТП і держномери автомобілів. За допомогою камер можна слідкувати за ситуацією на дорогах і вручну з центру відеоспостереження управляти світлофорами.

11079598_1034951483199832_1365178613071331476_n

У майбутньому планується забезпечення вільної смуги для громадського транспорту, а також вирішення проблеми безкінечного затору на вулиці Артема за рахунок вмикання світлофору на перехресті біля кінотеатру «Київська Русь» лише тоді, коли під’їзжатиме трамвай. Таким чином, водіям не потрібно буде часто зупинятися, створюючи тягнучку.

Крім цього, у столиці планують встановити тисячу камер за рахунок інвестора, каже Богдан Аганін, начальник автоматизованої системи управління дорожнім рухом.

«В столиці нараховується більше 600 світлофорів, поруч з якими встановлять близько тисячі камер за рахунок інвестора. 60% камер будуть справжніми, а 40% — муляжі. Вони постійно мінятимуться місцями, тому водії не знатимуть, де яка. Більше того, зараз вже встановлено біля 100 «розумних» світлофорів (автоматично перемикаються з червоного на зелений при певному скопиченні автомобілів), але планується встановити ще 200 штук. При наявності фінансування проекти можна реалізувати».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button