Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Щовівторка у Департаменті містобудування та архітектури КМДА відбуваються події, присвячені місцю, де стояв пам’ятник Леніну на бульварі Тараса Шевченка.

Вчора, 29 вересня, вже була четверта зустріч. Кожного разу до Департаменту приходять представники релігійної громади, які хочуть встановити на місці пам’ятника статую Божої Матері Діви Марії. Відповідний проект був поданий на конкурс Terra Dignitas, але не отримав призового місця.

mother-1

Перші три зустрічі «Пам’ятник VS Public Space» були спокійними та конструктивними. Історик Михайло Кальницький розповів про історію бульвара Шевченка, волонтер Департаменту містобудування та архітектури Мітя Гурін зробив доповідь на тему «Ленінопад в Україні: процеси та наслідки», а експертка з Німеччини Катерина Георге та заступниця голови Департаменту Анна Бондар розказали про німецький досвід декомунізації у містах.

mother-2

Але вчетверте представники релігійної громади вирішили зірвати заплановану лекцію викладача НаУКМА та кандидата філософських наук Світлани Шліпченко на тему «Пам’ятник і місто». Через декілька хвилин після початку заходу деяких громадян почала обурювати лекція і вони з місця перебивали лектора та неодноразово повторювали свою позицію, що хочуть встановити статую Божої Матері. Більше половини присутніх не бажали слухати лекцію, а хотіли громадського обговорення їхнього проекту, який, за словами одного з представників релігійної громади, підтримує 60 тисяч осіб.

Врешті-решт виступ завершився колективною молитвою, після якої громада покинула залу, а лекція продовжилась. Архітектор Влодко Зотов записав це на відео.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button