Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23274 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

16 грудня у Департаменті містобудування та архітектури презентували результати проектного семінару «Право на місто». Громадські активісти оголосили пропозиції щодо залучення міських громад у процес розроблення містобудівної документації, а також інструкції для втілення локальних ініціатив з розвитку міста.

12360133_1036007313130444_2629955786087902390_n

 

Протягом 10-12 грудня 2015 року під час проектного семінару «Право на місто» 24 учасника, відібрані на конкурсній основі, чотири професійні тутори та модератори працювали над новими підходами до питання участі громади у формуванні міського середовища. У результаті триденної роботи у групах архітектори, журналісти, юристи, державні службовці, соціологи та активісти розробили нові сценарії збалансованого процесу прийняття рішень з урахуванням позиції містян.

Учасники семінару розробили власний маніфест, у якому визначили основні аспекти участі містян у створенні містобудівної документації, основні принципи оновлення міського простору, принципи залучення громади до прийняття рішень.

Учасники сподіваються, що результати проектного семінару в Києві утворять позитивний прецедент вирішення конфліктів та стануть підґрунтям до впровадження нового бачення взаємодії міської громади, влади та бізнесу.

Презентації «Дорожня карта громадської ініціативи» і «Як громада має брати участь у плануванні міста», дивіться нижче.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button