Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В організації стверджують, що  вибори до райрад – це демократія, яку не можна відкладати, пишеться на сторінці Freedom House у Facebook.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Першого лютого Freedom House опублікувала заяву у відповідь на відкладення на невизначенний термін виборів до київських районних рад.

«Проведення виборів до районних рад є важливим кроком у розвитку виборчої демократії, підзвітної громадянам, і їх не слід відкладати», – зазначає виконавчий віце-президент Даніель Калінґерт.

За його словами, громадянська активність і достатньо висока явка на недавніх президентських, парламентських і місцевих виборах спростовують заяви деяких праворадикальних активістів, що такі вибори, начебто, не на часі. «Всі гілки влади мають залишатися відданими ідеї децентралізації влади, а вибори мають пройти, як і планувалось» – додав Калінґерт.

Нагадаємо, що процес виборів до районних рад у Києві був призупинений рішенням Окружного адміністративного суду 27 січня. Першого лютого сім партій подали документи до ТВК, одночасно подавши заяви до Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро щодо незаконності судового рішення.

Freedom House є однією з найперших неурядових організацій у Сполучених Штатах Америки. Організація бачить свою місію у поширенні та захисті демократії та свободи в усьому світі.

Фото: Вікіпедія

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button