Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Громадський активіст Сергій Щелкунов детально описав, яким чином Віталію Кличку вдається ігнорувати свої передвиборчі обіцянки і вимоги активістів.

1064586_962603980480628_6958270795204656126_o[1]

Напередодні місцевих виборів Віталій Кличко не скупився на обіцянки і обіцяв киянам блискуче європейське майбутнє, розповідає Сергій: прозорий міський бюджет, обов’язкові слухання по будь-яким будівництвам і землевідведенням, захист історичного центру, сучасний громадський транспорт. Свою виборчу кампанію він також будував на концепції реальних справ. Нині ж мер має задовольнити і активних киян, що прагнуть виконання його обіцянок, і девелоперів та бізнесменів, які продовжують намагатися проштовхувати свої проекти. Кожного разу Кличко намагається викрутитися з ситуації, і тоді на арену виходить юридичне управління КМДА.

Сергій Щелкунов описує діяльність цього департаменту таким чином. Юристи ігнорують будь-які встановлені законом терміни для відповіді, не помічають будь-яких порушень з боку зацікавлених осіб, або й зовсім не з’являються на судові засідання, де потрібно відстоювати інтереси міської громади. Вони обгрунтовують це тим, що всі скандальні земельні ділянки були роздані під час каденцій попередньої Київради. Ця тактика спрацювала і у випадку пожежі у кінотеатрі «Жовтень» (захистом якого опікувався Сергій), коли підпалювачам за фактичне зщинення найстарішого у місті кінотеатру дали умовний термін за хуліганство. Те саме й зі сквером Небесної Сотні на Михайлівській – спочатку Кличко всіляко підтримумав розбудову скверу, а після виборів його риторика різко змінилася, мовляв, треба дотримуватися букви закону, і відбирати приватну власність не можна, пише Щелкунов. Після виборів юристи КМДА перестали з’являтися у суді, що стало додатковим приводом для знущаннь судді над активістами.

Таким чином, постає справедливе питання: якщо юридичний департамент КМДА не може захистити інтереси громади, то навіщо Києву такі спеціалісти?

Фото: Місто-сад

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button