Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Електронна петиція щодо введення мораторію на забудову території, прилеглої до меж національного парку «Голосіївський», прийнята до розгляду Київрадою, повідомляє офіційний сайд КМР.

Автор петиції Микита Юренєв зазначає, що національний природний парк «Голосіївський» з усіх сторін знаходиться під загрозою. Наразі уже в середині лісу знищено 500-річні дуби, перекопано галявину на ділянці 10 га. «На жаль, природоохоронне законодавство досить слабке і не дає конкретних розмірів охоронної зони, але наказує, що вона неодмінно має бути. Голосіївський національний парк досі не має затвердженої охоронної зони». Автор ініціативи пропонує Київради скасувати рішення КМР від 10.11.2012р.№322/8606 про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою СБУ за адресою вул. Полковника Потєхіна, 9, де розташована законсервована військова частина. Також пропонується організувати буферний парк на території за адресою пр-т Науки, 46, де скасовано незаконну забудову.

За дорученням мера Києва петиція буде розглянута постійним комісіям Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування та з питань екологічної політики.

Нагадаємо, на вулиці Потєхіна СБУ забудовує територію колишньої військової частини. Запланова спорудити тринадцять 27-поверхових будинків на 3269 квартир, з яких лише 327 відійдуть працівникам СБУ, а решта будуть продані. Проти будівництва активно виступають місцеві жителі. У кінці січня на вулиці Потєхіна сталися сутички між мешканцями Голосіїва і «тітушками», найнятими забудовником.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button